Bungelen

Een grote verbouwing was voor mij een enorm grote berg van vragen met onderliggende angsten. En nu kijk ik terug.

Master2Morrow 2021!

Ga je mee naar Uganda? Ja, we gaan weer! In november 2021…

Opstellen met Paarden

"Dat opstellen met paarden he, hoe werkt dat nou?"   Eigenlijk…

Terug naar het nieuwe

Een ongeplande ingrijpende situatie vraagt na de eerste tijd van 'overleven' naar aandacht voor de ervaringen, de emoties en mogelijk nieuwe inzichten van de leden van een team. Dit kunnen zowel de professionals als de leerlingen zijn. Aandacht helpt te voorkomen dat de stress-symptomen in het systeem blijven ronddwalen en op een later moment weer op poppen. In dit artikel schets ik een aantal vragen en oefeningen die je kunt doen in en met je team / groep.

2-daagse Introductiecursus Systemisch Werken in het Onderwijs

"Door de 'systemische bril' op te zetten, kijk ik tegenwoordig…

Never sell a dirty car!

Samen met de studenten en docenten van 3 scholen voor voortgezet onderwijs hebben we de businessdevelopmenttraining vorm gegeven. De leerlingen wilden hun eigen schoolprojecten meer rendabel en duurzaam krijgen. We hebben de studenten en hun docenten geleerd hoe ze met een financiële planning meer grip op hun investeringen en winst kunnen krijgen.

Scholen in Beweging

Hoe doe je dat, een organisatie in beweging krijgen? Nou, door met elkaar het nieuwe verhaal te schrijven. Alle betrokkenen op verschillende momenten en dan een gezamenlijke koers en taal te ontwikkelen. Strategie in Beweging als onderdeel van Scholen in Beweging. Luister hier de podcast of lees het artikel.

Studiereis naar Denemarken: Systemisch werken in de hele school!

Systemisch werken in de school: Studiereis & training in Denemarken

We groeien!

De trainingen die we geven in Uganda groeien! Zowel in omvang als in frequentie. En vooral ook: ze worden steeds meer vormgegeven door Ugandezen zelf!

Kwartjes

Opmerkelijk dat deelnemers aan de introductiecursus Systemisch werken in het onderwijs(veld) al in 2 dagen aan inzichten in zichzelf en hun werkomgeving krijgen!

Systemisch leiderschap in het onderwijs

Hoe ga je om met 'gedoe' in je organisatie? Hoe ga je als…

Systemisch werken in het onderwijs

bij gedrags- en leerproblemen kijken we voornamelijk naar het kind. En soms nog naar de achtergrond van het kind. Vanuit systemisch perspectief kijken we echt op een andere manier naar het gedrag van kinderen en wat dat betekent voor jou als professional in je relatie tot het kind. In onze opleidingen en introductiecursussen leer je hoe jij jouw professionele relatie met kinderen goed kan vormgeven.