Studiereis naar Denemarken: Systemisch werken in de hele school!

Systemisch werken in de school: Studiereis & training in Denemarken

We groeien!

De trainingen die we geven in Uganda groeien! Zowel in omvang als in frequentie. En vooral ook: ze worden steeds meer vormgegeven door Ugandezen zelf!

Kwartjes

Opmerkelijk dat deelnemers aan de introductiecursus Systemisch werken in het onderwijs(veld) al in 2 dagen aan inzichten in zichzelf en hun werkomgeving krijgen!

Systemisch leiderschap in het onderwijs

Hoe ga je om met 'gedoe' in je organisatie? Hoe ga je als…

Systemisch werken in het onderwijs

bij gedrags- en leerproblemen kijken we voornamelijk naar het kind. En soms nog naar de achtergrond van het kind. Vanuit systemisch perspectief kijken we echt op een andere manier naar het gedrag van kinderen en wat dat betekent voor jou als professional in je relatie tot het kind. In onze opleidingen en introductiecursussen leer je hoe jij jouw professionele relatie met kinderen goed kan vormgeven.

Naar Uganda in 2019!

Al ongeveer voordat we weer terug waren van onze vorige bezoek…

Opstellingen met paarden

Een opstelling met paarden, wat is dat en hoe kan ik me aanmelden?

Van betekenis (willen) zijn

Wat betekent het om van betekenis te willen zijn? Deze vraag komt bij mij boven als ik weer een quote lees die ik zelf op mijn website heb gezet. Ik deel een aantal van die kleine Momenten van Betekenis.

Gaten opvullen

De neiging om gaten op te vullen of hard te werken voor andere delen van de organisatie dan je opdracht is, lijkt een nobel streven. Toch heeft dit niet altijd een positief effect op de organisatie als geheel. Er raakt iets uit de orde.

Wie komt eerst?

Wie komt er eerst in een systeem? Het lijkt zo'n simpele vraag, maar als de ordening niet klopt, kan er een stagnatie ontstaan in de energie in een familie of een organisatie.

Schijtensbenauwd

Alleen op reis, in Uganda. Verhalen ophalen in wie of wat ik tegenkom in mijn ontmoetingen met anderen en met mezelf. Wat vraagt dat aan lef en moed?

Over cowboys en totempalen

Wat gebeurt er in een organisatiecultuur als een afdeling ophoudt met bestaan? Wat kan je dan als leider doen? Welke rituelen kun je gebruiken. Als corporate antropoloog onderzocht ik deze vraag. En de organisatie geeft nu het antwoord.