Dag van familieopstelling

Data & locatie

14 oktober + 7 december 2017 10:00 tot 17:00

Bij Centrum De Appel  | Groesbeekseweg 428 Nijmegen

Docenten: Marije Boot en Marjan Meddens

Wat levert het op?

Een opstelling kan een inkijk geven in onbewuste aannames en patronen. Het laat ons deze onbewuste verstrikkingen zien. Zodra we zien wat er gaande is, kan er iets verschuiven in de beleving. En ontstaat er ruimte voor oplossingen. Deze ruimte wordt vaak lijfelijk ervaren.

Hoe gaat het in z’n werk?

Tijdens een opstelling, waarbij door middel van plaatsvervangers iemands systeem letterlijk in de ruimte opgesteld wordt, is de begeleider bezig om voor iedereen de juiste plek te vinden. Deze nieuwe ordening wordt vaak als helend beleefd. Het probleem of de vraag die ingebracht wordt, hoeft niet rechtstreeks met familie te maken te hebben. Enerzijds omdat het verband niet altijd bij voorbaat duidelijk zal zijn, anderzijds omdat het ook mogelijk is om een ander systeem dan de familie op te stellen: soms stellen we abstracte begrippen op, als “de dood“ of “het verlangen”. Soms ook organisaties, werkverbanden, of vriendengroepen. Bij deze systemen zien we dezelfde wetmatigheden.

Wat deelnemers ervaren

“Door mee te doen met de dag familieopstellingen heb ik zicht gekregen op mijn plek en verantwoordelijkheden in mijn familie en de geschiedenis van mijn familie. Ik heb gevoeld dat ik vooral voor mezelf moet zorgen, en bij de ander mag laten wat niet van mij is. De dag is open, en bevrijdend op een bepaalde manier. De dag wordt begeleid op een wijze waarbij ik geen enkele sturing en oordeel voelde, waardoor het mijn ervaring werd, terwijl ik wel degelijk onderdeel van de groep was.” Anke (43)

“ Als een leven zich voor je ogen ontvouwt en je inzicht waarneemt.” Brenda (40)

“Een geweldige ervaring, diepgaand en een laagje dieper. Bedankt Marije en Marjan voor de veilige setting en de professionele aanpak”. Maike (45)

“Ongelooflijk wat voor enorme energie er vrijkomt bij deze opstellingen. Ook als je zelf geen opstelling krijgt, brengt het erg veel. En ik heb nog steeds baat bij een opstelling die ik 10 jaar geleden heb gedaan. Deze inzichten werken door”. Emiel Brok (43)

“Ik vond het vervullend”. Marianne

 

Wat komt er aan bod op een dag

Het grootste gedeelte van de dag bestaat uit het doen van opstellingen. Daarbij stemmen we steeds af op de vraag die er leeft bij degene, die iets wil inbrengen. We starten de dag met een korte inleiding, een beetje uitleg, en een oefening.

Opstellingen kunnen betrekking hebben op een hulpvraag over:

  • Relatie met partner
  • Relatie met moeder of vader of beide ouders of vrouwenlijn of mannenlijn
  • Relatie met je kind
  • In relatie tot je werk
  • In relatie tot een bepaald thema in je leven ( zoekende, je plek vinden, balans, energie, buitengesloten voelen, verantwoordelijkheid nemen, steeds in conflict komen )
  • Een trauma of geheim in je familie

 

Tijd van 10.00- 17.00 uur (inloop vanaf 9.30 uur)
Kosten € 150,- (inclusief eenvoudige lunch). Studenten en mensen met een minimuminkomen € 75,-. Het zakelijke tarief is € 175,-.
Deelnemers minimum / maximum 8 -12
Inschrijven mogelijk tot 10 dagen voor aanvang. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding

Marije Boot
marije@boostbyboot.nl

Marjan Meddens
hetmidden@gmail.com

Aanmelden kan via dit formulier:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]