Verdieping, verbinding, ontwikkeling

Ik werk met alles wat zich aandient: in tekst, woorden, sfeer, energie, en beelden. Of dat nu individueel is of in een organisatie. Als jij je vraag hebt gedeeld, begint onze zoektocht in de diepere laag, naar onderliggende patronen. Je krijgt van mij terug wat ik hoor en zie. Als een spiegel. Of het nu gaat om jou of om je organisatie.

Soms teken je ook de situatie, of maak je gebruik van ruimtelijke weergaven van jouw situatie (opstelling). Dat brengt de verdieping. Jouw inzicht verbinden we aan je behoeften en wensen. De samenhang die dan zichtbaar wordt, vertalen we naar stappen die er nodig zijn om de ruimte tussen ‘hoe het is’ en ‘hoe je het zou willen’ te overbruggen. Soms vertel ik je mijn ervaringen in situaties, als een nieuw referentiekader. Of daag ik je uit, om vanuit een ander perspectief naar dezelfde situatie te kijken.

Zo faciliteer ik ontwikkeling. Zo kan jij je stappen gaan zetten.

Betekenis gaat over bijdragen aan iets wat groter is dan jezelf.
Het gaat over je dienstbaar opstellen en houden van anderen. De daad van liefde begint bij de definitie van betekenis: bij het voorbijgaan aan jezelf om je te verbinden met iets dat groter is dan jezelf. Hoe meer je jezelf daarbij kunt vergeten, hoe groter je vermogen is om te verbinden en bij te dragen, hoe betekenisvoller je leven wordt.
– Emily Enfahani Smith