“Waarom ik Into the Wild zo’n prachtige film vind? Nou, omdat deze jongen zijn hart en passie volgt, de wereld intrekt om daar antwoorden te vinden, bereid is risico’s te nemen. Dat het zo afloopt, wordt altijd gezien als iets vreselijks. Ik denk dan eigenlijk alleen maar: hij heeft zijn leven ten volle geleefd. DAT raakt me dan. En natuurlijk de prachtige muziek van Eddie Vedder.”

Mijn ervaring

Als onderwijskundige (MscEd RuG, 1997) werkte ik in Groningen als onderzoeker bij een klein onderzoeksbureau. In ’s-Hertogenbosch was ik 9 jaar in dienst bij Giralis (onderwijsbegeleidingsdienst). Daar richtte ik me vooral op teamontwikkeling, kwaliteitszorg en coaching van directies. Tot 2008. Dat was het startjaar van Meestersadvies, opgericht met Sandra van Kolfschoten en Robert-Jan Kooiman. Geïnspireerd door de ‘paarden van Marrum’ zochten we naar andere manieren van organiseren: de onderstroom ophalen, mensen laten werken vanuit hun passie en lef in plaats vanuit de papieren werkelijkheid (plannen). Na 9 jaar samen, zagen we in 2017 dat we in ons bedrijf onze individuele bestemmingen hadden bereikt en dat het tijd was om onze eigen richtingen verder vorm te geven. In afzonderlijke organisaties, maar met een gezamenlijk verleden. Dat was de start van BoostbyBoot!

Door het starten van mijn eigen bedrijf heb ik in nog sterkere mate mijn eigen pad gevonden. Mijn kracht om de kwaliteiten van mensen te zien en hen te ondersteunen hun optimale plek te vinden in hun werk en leven kan ik nu echt inzetten. Het systemisch werk is daarbij een hele belangrijke bron. Ook het werk wat ik doe in Uganda is een enorme inspiratie voor me.

Ik vind het mateloos boeiend om te onderzoeken waarom teams en mensen doen wat ze doen. En vooral ook wat er nodig is om iedereen echt vanuit de eigen potentie te laten werken en leven.

Opleidingen

Ik heb verschillende opleidingen en workshops in het systemisch werk gevolgd bij het Hellinger Instituut in Groningen:

  • Systeemdynamieken in organisaties,
  • Familieopstellingen,
  • Systemisch Interveniëren.
  • workshops Trauma’s in Organisaties, Familiesystemen, Leer- en Gedragsproblemen

En bij de Academy voor Organisatiecultuur heb ik de volgende opleidingen gevolgd:

  • Deep Democracy level 1 en 2
  • De leergang Corporate Antropology.

Onlangs ben ik opgeleid tot IEMT-practitioner. Met deze vrij nieuwe therapie (Integral Eyemovement Therapy) kan ik mensen ondersteunen in het omgaan met stress, verlies, vervelende herinneringen & angsten door de ‘lading’ van herinneringen weg te halen. Ik ben erg opgetogen over deze werkwijze! Kijk voor meer informatie op de pagina van persoonlijke coaching.

Deze opleidingen beïnvloeden mijn kijk op organisaties, systemen en ook zeker op mijn eigen functioneren in grote mate. Zo sterk, dat ik nadrukkelijk vanuit mijn eigen waarden en visie wil leven en werken. En van daaruit anderen wil faciliteren in hun ontwikkeling. Daarom is er Boost by Boot.

Overigens vertel ik met trots dat de foto’s op deze site (behalve die van mij, want die hebben Rob Wakkerman en Tatiana Shalunova gemaakt) uit mijn eigen collectie komen!