“Waarom ik Into the Wild zo’n prachtige film vind? Nou, omdat deze jongen zijn hart en passie volgt, de wereld intrekt om daar antwoorden te vinden, bereid is risico’s te nemen. Dat het zo afloopt, wordt altijd gezien als iets vreselijks. Ik denk dan eigenlijk alleen maar: hij heeft zijn leven ten volle geleefd. DAT raakt me dan. En natuurlijk de prachtige muziek van Eddie Vedder.”

Mijn ervaring

Als onderwijskundige (MscEd RuG, 1997) werkte ik in Groningen als onderzoeker bij een klein onderzoeksbureau. In ’s-Hertogenbosch was ik 9 jaar in dienst bij Giralis (onderwijsbegeleidingsdienst). Daar richtte ik me vooral op teamontwikkeling, kwaliteitszorg en coaching van directies. Tot 2008. Dat was het startjaar van Meestersadvies, opgericht met Sandra van Kolfschoten en Robert-Jan Kooiman. Geïnspireerd door de ‘paarden van Marrum’ zochten we naar andere manieren van organiseren: de onderstroom ophalen, mensen laten werken vanuit hun passie en lef in plaats vanuit de papieren werkelijkheid (plannen). Na 9 jaar samen, zagen we in 2017 dat we in ons bedrijf onze individuele bestemmingen hadden bereikt en dat het tijd was om onze eigen richtingen verder vorm te geven. In afzonderlijke organisaties, maar met een gezamenlijk verleden. Dat was de start van BoostbyBoot!

Ik vind het mateloos boeiend om te onderzoeken waarom teams en mensen doen wat ze doen. En vooral ook wat er nodig is om iedereen echt vanuit de eigen potentie te laten werken en leven.

In deze periode volgde ik verschillende opleidingen in het Systemisch Werk bij het Hellinger Instituut in Groningen:

  • Systeemdynamieken in organisaties,
  • Familieopstellingen,
  • Systemisch Interveniëren.
  • En onlangs kwam ik in aanraking met het gedachtengoed van Deep Democracy en Corporate Antropology.

Deze opleidingen beïnvloeden mijn kijk op organisaties, systemen en ook zeker op mijn eigen functioneren in grote mate. Zo sterk, dat ik nadrukkelijk vanuit mijn eigen waarden en visie wil leven en werken. En van daaruit anderen wil faciliteren in hun ontwikkeling. Daarom is er Boost by Boot.

Overigens vertel ik met trots dat de foto’s op deze site (behalve die van mij, want die heeft Hilde gemaakt) uit mijn eigen collectie komen!