Opstellingen met paarden

Opstellingen als interventie

Het werken met opstellingen is een manier om snel zicht te krijgen op wat er speelt in organisaties. Het gaat hierbij om de onderlinge verhoudingen tussen posities van functies of groepen in organisaties. Het gaat daarbij niet zozeer over de personen zelf op deze posities. Een opstelling kan zichtbaar maken wat de oorzaak van een bepaald patroon of symptoom in een organistie is. Bijvoorbeeld een team waar geen energie meer in zit, of een team dat geen besluiten kan nemen, of dat er steeds niets wordt afgerond. Een bepaalde dynamiek kan daarbij versterkt worden door een persoonlijke dynamiek die een persoon met zichzelf meebrengt.

Masterclass

We hebben regelmatig een eendaagse Masterclass over Opstellingen met paarden. Tijdens deze Masterclass gaan we aan het werk met vraagstukken die deelnemers kunnen indienen. We gaan letterlijk zicht krijgen op wat er speelt door een opstelling neer te zetten. Extra boeiend wordt het dat we daarbij gebruik maken van een paard. De hoge sensitiviteit van paarden en hun natuurlijke drang om een kudde in de juiste positie te krijgen, zorgt voor een unieke bijdrage aan het inzicht verkrijgen in wat er speelt.

Aan het werk

Voor deze Masterclass werk ik samen met Esther Holtrop, op haar werklocatie in Boxtel. Gedurende deze dag lichten wij een stukje toe over het systemisch werken. Maar vooral gaan we met jullie aan het werk. Heb je een concrete vraag dan kunnen we daar mee aan de slag (afhankelijk van het aantal vragen). Maar je kunt ook zonder vraag veel inzicht en ervaring opdoen in het systemisch werken.

Informatie

wanneer:    op aanvraag.
tijd:             10.00-16.00 uur
kosten:       150 euro (ex. btw) inclusief lunch
waar:          Nergena 28 in Boxtel
voor wie:   iedereen die wel eens een opstelling wil ervaren en/of als je een gerichte vraag hebt.

Meer informatie? Bel me gerust! 06-21679941

aanmelden kan via:  marije@boostbyboot.nl

Per Masterclass zijn er 8 plaatsen beschikbaar