Zichtbaar maken wat verborgen is

Samen met Erik Doornbos  organiseer ik dagen voor Systemisch Werken met behulp van opstellingen. Een opstelling is een methode die gebruikt wordt bij mensen die graag verandering willen brengen in een persoonlijk of zakelijk probleem of een terugkerend thema waar ze tegen aan lopen. Bijvoorbeeld: Waarom word ik iedere keer afgewezen bij mijn sollicitatie? Waarom loop ik binnen mijn werk steeds tegen dezelfde problemen aan? Of waarom kom ik vaak in een conflictsituatie terecht met mijn leidinggevende? Waarom durf ik geen keuzes te maken?

Als je dit soort vragen herkent en je wilt hier zelf mee aan de slag, kun je deelnemen aan een dag Systemisch Werken met behulp van opstellingen.  De locatie is Commissieweg 26 in De Wijk. De kosten zijn 80 euro (excl btw) voor de hele dag van 10.00 tot 17.00 uur.

Als je je al aangesproken  of geroepen voelt om jouw vraag verder te onderzoeken, kun je je meteen opgeven via marije@boostbyboot.nl

 

Wat is een dag Systemisch Werken met opstellingen?

Tijdens een dag Systemisch Werken werken we met een groep van 8 tot 12 personen. Een van de deelnemers brengt een eigen vraag in. Door middel van een kort gesprek verhelderen we deze vraag. Daarna kiest de vragensteller een aantal deelnemers die als plaatsvervanger (representant) fungeren voor belangrijke personen uit diens familie of systeem. ‘Het opmerkelijke is dat tijdens een opstelling plaatsvervangers zich daadwerkelijk gaan gedragen als de persoon die ze vertegenwoordigen,’ legt Erik Doornbos van Doornbos Coaching uit. Door te kijken naar de opstelling – en soms de positie van een plaatsvervanger te veranderen – krijgt de vragensteller een nieuw inzicht in zijn problematiek; hij wordt zich bewust van zijn gedrag en wat de impact is als hij iets verandert. ‘We horen ook vaak van mensen dat ‘het klopt’. Het is een stukje herkenning: door het onbewuste bewust te maken, door zichtbaar te maken wat verborgen is.’

 

Gedragsverandering

Voor het organiseren van systeemopstellingen hebben Marije en Erik samenwerking gezocht. Marije heeft haar bedrijf Boost by Boot en zet haar sensitiviteit in als instrument voor mensen en organisaties. Vanuit haar positieve kijk en kennis weet ze mensen te inspireren en te verbinden. Ze helpt mensen naar hun eigen gedrag en oplossingen te kijken. Erik is interimmanager en coach. Hij begeleidt mensen en organisaties om het beste uit zichzelf te halen. Door inzicht te geven en (zelf)vertrouwen te vergroten en tot alternatief gedrag uit te dagen, brengt hij mensen en organisaties in beweging.

Voor nog meer informatie over systemisch werken kun je hier verder lezen.

 

Aanmelden kan via dit formulier:

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]