De toekomst komt naar je toe!

De naar je toekomende tijd

We hebben de overtuiging dat ons verleden vast staat en onze toekomst in zekere zin beheersbaar. Want wat er in ons verleden is gebeurd, bepaald onze toekomst. Dat is de lineaire tijdsgedachte zoals we die goed kennen. Vanuit het systemisch werken weten we dat er ook iets anders bestaat: de op je afkomende toekomst. En deze staat los van je verleden. Het zijn die dingen die er opeens zijn of gebeuren. Al dan niet als grote verstoorder van je eigen geplande toekomst. Deze op je afkomende toekomst bevat de potentie van nieuwe informatie die zomaar beschikbaar is. Soms klein, soms groot. Het gaat erom dat je opeens iets leest / ziet / hoort / vindt wat een soort van ‘shock’ geeft. Iets waardoor je opeens geraakt bent. Wat je op gaat pakken, meer over gaat lezen, over denken en wat je op een spoor brengt die je eigenlijk nooit had verwacht.

 

Voor mij was dat een flyer over de Vision Quest. Opeens wist ik dat ik juist dat moest gaan doen. Geen twijfel. En dat heeft mij veel nieuwe inzichten gegeven over mijn bewustwording en de andere dimensies die er ook zijn. Het heeft mij gebracht bij mijn levensopdracht. Hierdoor ben ik ook veel alerter geworden op die dingen die opeens mijn pad kruisen. En onderzoek ik met nieuwsgierigheid wat dat me wil zeggen. En soms hou ik dat vast. En soms ook niet. Natuurlijk heb ik ook nog mijn geplande toekomst. Van dingen die ik wil doen, zien, boeken die ik wil lezen, afspraken die ik maak. En dat vind ik ook fijn. Om ze gewoon naast elkaar te hebben, die geplande en op me afkomende toekomst.